Resep: Lezat Puding Roti Simple

masakan, praktis and tasty.

Puding Roti Simple. Sesuai untuk dibuat pemanis juadah berbuka puasa juga. Puding roti ni serious sedap dan tahap kemanisan tu korang boleh la ubah ikut manis yang korang nak. Resepi Puding Roti - Saya pergi ke dapur untuk menyediakan Puding Roti Bakar.

Puding Roti Simple Tetapi masalahnya susah hendak cari resepi yang betul bukan mudah. Disini dikongsikan resepi puding roti simple tapi terlajak sedap. Sendukkan puding roti yang telah masak kedalam pinggan dan curahkan sos kastad diatas puding roti tadi. Cara termudah Menyiapkan Puding Roti Simple porsi 6 aspek bahan 6 mahal. Kamu bisa memenuhi tersebut di atas.

peralatan dari Puding Roti Simple

  1. You need 5 lembar of roti tawar (sudah dipotong jadi 8 bagian).
  2. It's 8 buah of kurma kering (sudah dibuang biji dan dipotong kecil).
  3. It's 125 ml of susu cokelat.
  4. Prepare 2 buah of telur.
  5. You need 2 sendok makan of blueband (dicairkan).
  6. Prepare 3 sendok makan of gula pasir.

Resepi resepi menarik yang patut anda cuba! Resepi Puding Roti Karamel Tanpa Telur - Dalam beberapa hari lepas saya telah hairan untuk menghantar resipi. Resepi Puding Roti Simple - Selepas melihat apa yang baki hirisan roti yang. Bila petang, mesti teringin nak kunyah benda-benda manis sampai dah tak tahu nak masak apa untuk minum petang.

Puding Roti Simple terus menerus instruksi

  1. Lelehkan blueband di atas api kecil dan diamkan. Karena aku pakai kukusan manual (panci), di sini saya juga sambil memasak air supaya nanti tidak terlalu lama menunggu airnya mendidih 😁.
  2. Susun potongan roti dan kurma kering di dalam loyang anti panas dan anti lengket.
  3. Campurkan susu, telur, dan gula ke dalam lelehan blueband. Aduk sampai semuanya tercampur rata.
  4. Tuang adonan tadi ke dalam loyang. Pastikan adonan yang dituang menyentuh seluruh permukaan roti..
  5. Kukus di dalam panci selama 20-30 menit. Tutup pancinya diselimuti serbet yaa supaya embunnya tidak menetes ke puding roti 😁.
  6. Voila, jadi! Selamat mencoba ;).

Oleh itu, ini adalah idea resepi yang sesuai untuk dijadikan santapan minum petang. Cara aku buat puding roti ni memang simple gila. Puding roti ni bila makan dengan sos kastard tu pergh sangat padu rasa dia. Kira lepas makan je kau akan terasa bijak. Ada yang dibakar, ada yang dikukus.